Airi Mikkelä Perussa voittoon

Airi Mikkelä Perussa voittoon. Nanna Vainio sijoittui turnauksessa toiseksi.

II Peru International Series 2016 3.-6.3. Lima, Peru
International Series
Palkintosumma: 6000 USD

Rion Olympiapaikasta tiukasti taistelevat Airi Mikkelä (mrank 77) ja Nanna Vainio (mrank 78) kohtasivat toisensa Perun kansainvälisen sulkapalloturnauksen finaalissa. Voiton nappasi Airi Mikkelä suoraan kahdessa erässä.

– Seuraavaksi vuorossa onkin sitten finaali! Meillä on täällä taas Suomi-tyttöjen kohtaaminen luvassa, kun Nannakin on hienosti pelannut itsensä finaaliin. Me siis aiotaan pelata hyvä matsi huomenna ja näyttää, mistä Suomen tytöt on tehty!, Mikkelä hehkutti blogissaan ennen finaalia.

Noin reilu puolituntia kestäneessä ottelussa Mikkelä otti Vainiosta voiton suoraan kahdessa erässä luvuin 21-13, 21-17 ja kruunattiin Perun kansainvälisen sulkapalloturnauksen voittajaksi. Vainio sijoittui turnauksessa näin ollen toiseksi.

– Oli aika jännä peli tänään, kuten arvata saattaa ja oltiin kai molemmat aika hermostuneita. Olen tosi iloinen, että onnistuin pitämään pääni kasassa ja voittamaan!, Mikkelä kuvailee tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Ei ollut mun päivä tänään. Pitää yrittää oppia tästä ja yrittää ensi viikolla uudestaan, Vainio kommentoi ottelun jälkeen.

Viimeksi naiset kohtasivat toisensa Mauritiuksen kansainvälisessä sulkapalloturnauksessa kesäkuussa 2015. Tuolloin voiton nappasi Vainio.

Suomalaisten tulokset

Rion karsinta

Karsinnat Rion olympialaisiin käynnistyivät 4.5.2015 ja kestävät vuoden verran 1.5.2016 asti. Pelaajavalinnat tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan. Pisteitä maailmanlistalle tuovat Kansainvälisen Sulkapalloliiton hyväksymät kilpailut, kuten tämä kansainvälinen sulkapalloturnaus. Suomessa huhtikuussa käytävä kansainvälinen sulkapalloturnaus Finnish Open (Suomen avoimet) on viimeisimpiä Rion Olympiakarsintakisoja maailmassa!

Lue Rion karsinnasta tästä.
Finnish Openin kotisivut: www.sulkapallo.fi/finnishopen

Kuva: Joonas Puhakka