Arvonta Rioon on suoritettu

Rion Olympialaisten arvonta on suoritettu ja lohkojen pelaajat ovat selvillä. 

Rion Olympialaiset lähestyvät ja sulkapallossa Rio De Janeirossa aletaan kisaamaan 11.8. Suomesta Rioon lähtee Nanna Vainio.

Lohkojen pelaajat arvottu

Sulkapallon osalta Rion Olympialaisten arvonta suoritettiin eilen illalla Suomen aikaan. Arvontaseremonia pidettiin sulkapallon olympia-areenalla, Riossa. Nanna Vainio (mrank 63) pelaa lohkossa A yhdessä ykkössijoitetun espanjalaisen Carolina Marinin (mrank 1) ja tanskalaisen Line Kjærsfeldtin (mrank 24) kanssa. Marin on muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari sekä Euroopan mestari. Kjærsfeldtillä on hallussaan useita kansainvälisten kisojen voittoja sekä muun muassa Euroopan kisan (European Games) kultamitali.

– Kova ryhmä, mutta se oli odotettavissa, Vainio kommentoi arvonnan jälkeen.

– Ei ole mitään paineita ja yritän vaan mennä kentälle nauttimaan pelistä ja kokemuksesta. Lineä toivon, että voisin haastaa, olenhan ennenkin. Marin on kyllä erittäin kova!, hän pohtii.

Viimeaikaisissa kansainvälisissä kisoissa Vainio on kohdannut Marinin kahdesti. Otteluvoitot ovat Marinille 2-0. Kjærsfeldtin Vainio on kohdannut myös kahdesti ja otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Vainio lähtee Rioon keskiviikkona 3.8. Hän aikoo omien pelien lisäksi osallistua ainakin 5.8. pidettäviin avajaisiin.  Omien kisojen päätyttyä hänellä on suunnitteilla katsoa ystävänsä kanssa myös olympiajalkapalloa.

Nanna Vainio_profiilikuva

Sulkapallossa Rion Olympialaisissa on miesten kaksinpelissä yhteensä 41 pelaajaa, naisten kaksinpelissä 40 pelaajaa ja nelinpeleissä 16 paria. Kaksinpeleissä on yhteensä 13 sijoitettua pelaajaa. Lohkoja kaksinpeleissä on 13, joissa jokaisessa lohkossa on yksi sijoitettu pelaaja. Naisten kaksinpelissä on 12 lohkoa, joissa on kolme pelaajaa ja yksi lohko, jossa on neljä pelaajaa. Jokaisen lohkon paras pelaaja menee jatkoon ja heidät sijoitetaan 16 kaavioon, jossa jää kolme tyhjää paikkaa (koska 13 pelaajaa jatkaa lohkovaiheen jälkeen kaaviossa). Tyhjien paikkojen vuoksi naisten kaksinpelissä suoraan jatkoon menevät ykkös- kakkos- ja kolmossijoitettujen lohkojen parhaat pelaajat. Lohkovaiheen jälkeen seuraa pudotuspelit.

Rion Olympialaisten sijoitetut pelaajat julkistettiin 21.7. Miesten kaksinpelin ykkössijoitettu on Malesian Lee Chong Wei, jolla on hallussaan kaksi olympiahopeaa. Naisten kaksinpelin ykkössijoitettu on espanjalainen Carolina Marin. Nelinpeleissä on yhteensä neljä sijoitettua paria. Katso kaikki sijoitetut Maailman Sulkapalloliiton (BWF) uutisesta täältä.

Tässä BWF uutisoi 26.7. suoritetun arvonnan jälkeen.
Täältä voit lukea kuinka arvonta suoritettiin.

Otteluaikataulut julkaistaan myöhemmin. Naisten kaksinpelissä lohkovaihe kestää 11.-14.8. ja pudotuspelit alkavat 15.8. paikallista aikaa illalla.

Sulkapallosta Rio 2016 –sivustolla: www.rio2016.com/en/badminton