Rion aikataulu on julkaistu!

Rion olympialaisten aikataulu sulkapallon osalta on julkaistu.

Tänään 2.8. julkaistiin sulkapallon otteluaikataulut Rion Olympialaisiin. Nanna Vainion avausottelu käydään torstaina 11.8. Suomen aikaan klo 17.55. Avausvastus on olympialaisten ykkössijoitettu espanjalainen Carolina Marin. Vainion toinen ottelu käydään perjantaina 12.8. Suomen aikaa klo 21.30 ja vastassa tanskalainen Line Kjaersfeldt. Ajat ovat noin aikoja ja ottelut saattavat olla myöhässä edellisten pelien esimerkiksi venyessä. Nannan otteluaikataulu.

Nannan pelit Riossa:

Torstai 11.8. Nanna Vainio – Carolina Marin (ESP) klo 17.55. Suomen aikaan (tulee myöhästymään)
Perjantai 12.8. Nanna Vainio – Line Kjaersfeldt (DEN) klo 21.30 Suomen aikaan

Torstain 11.8. pelit ovat aikataulutettu erittäin lyhyiksi, joten Vainion ottelu tulee luultavimmin myöhästymään aikataulusta. Perjantaina 12.8. Vainion peli on päiväjakson ensimmäinen ottelu, joten siinä aikataulu tulee pitämään. Vainio pelaa molemmat ottelunsa kentällä 2. Tässä kentän 2 aikataulu.

Nanna Vainio edustaa Suomea sulkapallossa Rion Olympialaisissa. Sulkapallon osalta olympialaiset alkavat 11.8. ja päättyvät 20.8.

– Treenit, jotka ovat koostuneet pääasiassa lajitreenistä, ovat sujuneet hyvin ja on ollut hauskaa, kuvaa Vainio viime viikkojen treenejään.

– Viimeiset treenit Suomessa ovat tiistaina ja sitten keskiviikkona 3.8. onkin aikaisin aamusta lähtö kohti Rio de Janeiroa, hän kertoo.

– Lähetään vaan haastamaan, ei tässä ole mitään hävittävää. Tavoitteena on nauttia ja pitää hauskaa, Vainio kommentoi kovaa lohkoaan. (Lisää Nannan tunnelmia: Nannan videohaastattelu uutisen lopussa).

Nanna Vainio Riossa

Nanna Vainio, 25-vuotta, on olympialaisten ensikertalainen.  Hän pelaa kovassa seurassa alkulohkonsa, sillä Vainio (mrank 63) pelaa lohkossa A, yhdessä ykkössijoitetun espanjalaisen Carolina Marinin (mrank 1) ja tanskalaisen Line Kjærsfeldtin (mrank 24) kanssa.

Marin on muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari sekä Euroopan mestari. Hän on voittanut useita kansainvälisiä turnauksia.  Otteluvoitot: Vainio-Marin 0-2. Kjærsfeldtillä on hallussaan useita kansainvälisten kisojen voittoja sekä mm. Euroopan kisan (European Games) voitto. Otteluvoitot: Vainio-Kjærsfeldt 1-1.

Vainion kovista lohkovastuksista kertoo myös se, että naisten kaksinpelin top 10:ssä on vain yksi eurooppalainen: Carolina Marin. Top 25:ssä on sen sijaan vain kolme eurooppalaista, joista Marinin lisäksi yksi on Line Kjærsfeldt. Kolmas eurooppalainen on skotlantilainen Kirsty Gilmour (mrank 15).

Ville Lång oli lähellä päästä mukaan Rion Olympialaisiin, sillä hän oli ensimmäisellä varasijalla. Valitettavasti kuitenkaan hän ei varasijaltaan päässyt mukaan Rioon.

Aikataulu: Naisten kaksinpelissä lohkovaihe kestää 11.-14.8. ja pudotuspelit alkavat 15.8.

Tarkempi aikataulu sulkapallon osalta löytyy täältä.
Nanna Vainion otteluaikataulut ja olympialaisten edetessä tulokset

Nanna haastattelussa 1.8.

Katso Nannan tunnelmat eilen lehdistötilaisuuden yhteydessä tehdystä haastattelusta. Videossa mukana kilpailu!

Kilpailu:  Nannan kysymykseen kaikkien 11.8. Facebookissa ja Twitterissä oikein vastanneiden kesken arvomme Team Finland Rio –malliston T-paidan! (Facebookissa kommentoi videon alle ja Twitterissä vastaa video-twiittiin).

Sulkapallosta Rio 2016 –sivustolla: www.rio2016.com/en/badminton
Maailman Sulkapalloliiton (BWF) Olympiasivusto: olympics.bwfbadminton.com