Vainion olympiataival päätökseen

Nanna Vainio kohtasi Rion Olympialaisissa tanskalaisen Line Kjaersfeldtin, jolle joutui tällä kertaa taipumaan.  

Sulkapallon osalta toinen kilpailupäivä on parhaillaan käynnissä. Nanna Vainio (mrank 60) kohtasi tanskalaisen Line Kjaersfeldtin (mrank 24) tänään paikallista aikaa päivällä. Vainio pelasi sulkapallossa alkulohkon toisen ottelunsa häviten Kjärsfeldtille lukemin 21-9, 21-8. Vainion osalta Rion Olympialaiset ovat nyt ohi.

– En olisi pelannut, jos kyseessä ei olisi ollut olympialaiset. Olen aika kipeä (flunssa). En ole kuumetta mitannut, enkä haluakaan mitata. Yritin psyykata itseäni ja yritin olla positiivinen. En halua selittää mitään flunssalla. Paremmin pitäisi osata. Harmittaa, kun on treenannut koko kesän ja sitten tulee tänne, ja pelaa tällä tavalla. Tämä on tämän hetken taso, eikä se ole kummoinen. Voi vain parantaa, Vainio kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Vainio ja Kjarsfeldt olivat kohdanneet tänä vuonna ja kahdesti ja ennen Rioa otteluvoitot olivat tasan 1-1.

Katso Ylen haastattelu Nannasta ottelun jälkeen: ”Nanna Vainion oli vaikeaa pidättää kyyneleitä – katso todella tunteikas haastattelu

Nannan tulokset
Perjantain sulkapallo-ottelut Riossa

Vainio pelaa lohkossa A yhdessä ykkössijoitetun Espanjan Carolina Marinin ja Kjaersfeldtin kanssa. Lauantaina 13.8. Marin kohtaa Kjarsfeldtin Suomen aikaan klo 1.00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Lohkovoittaja jatkaa suoraan puolivälieriin. Jokaisen lohkon paras pelaaja menee jatkoon ja heidät sijoitetaan 16 kaavioon, jossa jää kolme tyhjää paikkaa (koska 13 pelaajaa jatkaa lohkovaiheen jälkeen kaaviossa). Tyhjien paikkojen vuoksi naisten kaksinpelissä suoraan jatkoon menevät ykkös- kakkos- ja kolmossijoitettujen lohkojen parhaat pelaajat, jotka jatkavat suoraan puolivälieriin. Lohkovaiheen jälkeen seuraa pudotuspelit.

Naisten kaksinpelissä lohkovaihe kestää 11.-14.8. ja pudotuspelit alkavat 15.8.

Juttuja Nannasta mediassa

Tässä muutamia juttuja Nannasta toisen ottelun jälkeen Rion Olympialaisissa:

Ylen sivuilla tieto Riosta ja lähetyksistä: yle.fi/urheilu/rio_2016
Yle Areenassa Rion Olympialaiset: areena.yle.fi/tv/ohjelmat/rion-olympialaiset

www.olympic.org -sivustolta löydät lisää kanavia seurata olympialaisia

Seuraa Nannan tunnelmia Riosta mm. Nanna Twitter-tililtä: twitter.com/nannavainio, Facebookista: www.facebook.com/nannavainio/ ja Instagramista: www.instagram.com/nannavainio

Sulkapallosta Rio 2016 –sivustolla: www.rio2016.com/en/badminton
Maailman Sulkapalloliiton (BWF) Olympiasivusto: olympics.bwfbadminton.com

Lue uutinen Nannan avausottelusta Riossa. Jutun loppuun on myös kerätty linkkejä uutisartikkeleista, joissa kerrotaan Nannan eilisestä ottelusta Carolina Marinia vastaan.

Kuva: Olympiakomitea / Jere Hietala