Rion Olympialaiset sulkapallon osalta ohi

Olympialaiset saatiin päätökseen sulkapallon osalta lauantaina.

10 päivää kestänyt turnaus Riossa huipentui lauantaina miesten kaksinpelin finaaliotteluun, jossa kohtasivat ensimmäiseksi ja toiseksi sijoitetut Lee Chong Wei ja Chen Long. Malesialainen Lee joutui kolmannen kerran peräkkäin tyytymään hopeaan, vaikka Pekingissä ja Lontoossa liian kovaksi osoittautunut Kiinan Lin Dan kaatuikin semifinaalissa kisojen viihdyttävimmässä ottelussa kolmannen erän jatkopalloilla. Hallitseva maailmanmestari Chen Long kirkasti Lontoon pronssimitalin neljä vuotta myöhemmin kullaksi suoraan kahdessa erässä pistein 21-18, 21-18. Pronssiottelussa Tanskan vasta 22-vuotias Viktor Axelsen nappasi heti ensimmäisissä Olympialaisissaan mitalin kukistettuaan Lin Danin lukemin 15-21, 21-10, 21-17. Mitali oli Tanskalle kolmas miesten kaksinpelissä olympiahistorian aikana.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Lee Chong Wei ja Chen Long

Naisten kaksinpelissä Espanjan Carolina Marin osoitti olevansa maailman tämän hetken kiistaton ykköspelaaja. Nanna Vainion alkulohkossa voittanut Marin eteni loppuotteluun asti ongelmitta, mutta joutui finaalissa taistelemaan täydet kolme erää intialaista Pusarla V. Sindhua vastaan saavuttaakseen kultaa. Finaaliottelu päättyi lukemiin 19-21, 21-12, 21-15 espanjalaisen hyväksi ja hänestä tuli samalla ensimmäinen eurooppalainen naisten kaksinpelin olympiavoittaja.

Kuvassa: Carolina Marin

Nelinpelien suurimmasta yllätyksestä vastasi pari Marcus Ellis / Chris Langridge. Kolmanneksi yltänyt pari on vasta maailmanlistan sijalla 22., mutta pronssiottelussa tämä fakta ei brittien vauhtia hidastanut. Kiinalaiset Biao Chai ja Wei Hong joutuivat lopulta myöntämään vastustajansa paremmiksi luvuin 21-18, 19-21, 21-10. Miesten nelinpelin mestareiksi pelasi kiinalaispari Fu Haifeng / Zhang Nan.

Kuvassa vasemmalta oikealle: V Shem Goh / Wee Kiong Tan, Fu Haifeng / Zhang Nan ja Marcus Ellis / Chris Langridge

Naisten nelinpelissä ensimmäisiksi sijoitetut japanilaiset Misaki Matsutomo ja Ayaka Takahashi etenivät odotetusti mestaruuteen saakka. Finaalissa kaatui tanskalaispari Christinna Pedersen / Kamilla Rytter Juhl suoraan kahdessa erässä lukemin 18-21, 21-9, 21-19. Sekanelinpelissä korkeimmalle korokkeelle nousivat indonesialaiset Tontowi Ahmad ja Liliyana Natsir.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kamilla Rytter Juhl / Christinna Pedersen, Misaki Matsutomo / Ayaka Takahashi ja Jung Kyung Eun / Shin Seung Chan

Lue lisää Rion Olympialaisista Kansainvälisen Sulkapalloliiton sivuilta: olympics.bwfbadminton.com
Kaikki Rion Olympialaisten sulkapallotulokset

Kuvat: Shi Tang (artikkelikuva, 1, 2 ja 4) ja BadmintonPhoto (Yves Lacroix) (3)