Airi Mikkelä

Airi MikkeläAiri-Mikkelä-Rio-kortti-2015
s. 5.4.1993
ÖIF

8-vuotiaana sulkapallon aloittanut Airi asui kilometrin päässä lähimmästä sulkapallohallista, joten pienenä hallille pääseminen oli helppoa. Sulkapallo alkoi pikkuhiljaa tuntua omalta lajilta sen mukavuuden ja haastavuuden takia. Muut lajit jäivät.

Singaporessa nuorten olympialaisissa vuonna 2010 itsensä 16 parhaan joukkoon taistellut Airi Mikkelä lähtee hakemaan vuoden 2016 Riosta ja vuoden 2020 olympialaisista vielä parempaa menestystä. Tämän takia hän on muuttanut Tanskaan harjoittelemaan. Vuonna 2015 Airilla on tavoite ja tähtäin täysillä Riossa.

Airi voitti tamikuussa 2014 Islannin avoimet sekä vuoden 2014 helmikuun alussa ensimmäisen naisten kaksinpelin suomenmestaruuden. Vuonna 2016 Airi nappasi toisen kansainvälisen kisavoittonsa Perusta.

Airi kuvailee itseään ahkeraksi ja tunnolliseksi harjoittelijaksi, joka on myös päämäärätietoinen sekä fyysisesti vahva. Toisinaan hän vaatii itseltään hieman liikaakin.

Sulkapallossa hän tykkää eniten uusien asioiden oppimisesta, matsien voittamisesta ja siitä, kun pystyy venymään yllättäviin voittoihin. Juuri tällaiset asiat hän listaa myös parhaiksi muistoikseen lajin parissa.

Airin kilpailuprofiilia voit seurata täällä.
Airin pitämää aktiivista blogia voit lukea täältä.