Iikka Heino

Iikka HeinoIikka-Heino-Rio-kortti-2015
s. 9.1.1995
ESB

Sulkapallo on ollut osa Iikan elämää koko hänen ikänsä. Hänen vanhempansa valmentavat Paraisten Badmintonissa ja isoveli Eetu ja isosisko Reetta ovat molemmat SM-tason kilpailijoita. Sisarusten perässä Iikkakin päätyi sulkapallon pariin ja ensimmäiset kisansa hän pelasi 6-vuotiaana.
Jalkapallo kulki pitkään sulkapallon vierellä, mutta 13-vuotiaana Iikka päätti ruveta panostamaan pääasiassa vain sulkapalloon. Perusteluna sulkapallon valinnalle oli yksinkertaisesti se, että se vain tuntui paremmalta lajilta.

Heinon veljesparista nuorempi Iikka ei jää nuoresta iästään huolimatta isoveljensä varjoon. Jo alle 15-vuotiaissa Iikka oli yksi ikäluokkansa parhaista, kauden aikana hän ei kokenut yhtäkään tappiota kansainvälisesti tai kansallisesti. Alle 17-vuotiaiden sekanelinpelin EM-kulta yhdessä parinsa Mathilda Lindholmin kanssa on Iikan uran parhaita saavutuksia. Iikalla on palkintokaapissaan miesjoukkueiden EM-pronssimitali.

Ja lisää hyviä suorituksia on tulevaisuudessa luvassa! Rion olympialaisten aikaan nuori mies pyrkii olemaan maailmanrankingissa top 50:n joukossa. Uran päätavoite on kuitenkin jonakin päivänä nousta olympialaisten palkintojenjaossa korkeimmalle korokkeelle.

Tällä hetkellä Haukilahden lukiossa opiskeleva Iikka asuu pelikaverinsa Mika Köngäksen ja tämän vanhempien luona Espoossa. Iikka kuvailee heitä kuin toiseksi perheekseen.

Vahvuuksikseen sulkapallossa tämä nuori mies nostaa nopeutensa, jalkatyönsä sekä räjähtävyytensä. Tekniikka takakentällä puolestaan on Iikan mielestä hänen heikkoutensa.