Jenny Nyström

Jenny NyströmJenny-Nyström-Rio-kortti-2015
s. 2.2.1994
HBC

Ensimmäisen kerran sulkapallohallilla vain viikon ikäisenä ollut Jenny Nyström aloitti itse lajin kunnolla 6-vuotiaana. Vanhemmilla ja muilla sukulaisilla oli suuri vaikutus lajivalintaan, koska moni heistä pelasi sulkapalloa.

Jo 12-vuotiaana tuli suomenmestaruus alle 19-vuotiaiden nelinpelissä yhdessä Mathilda Lindholmin kanssa. Yksi Jennyn parhaista sulkapallomuistoista onkin se, kuinka voiton ratkettua katsomo taputti ja hän ja Mathilda huusivat ja tuulettivat. Toinen yhtä hieno muisto on Jennyn mukaan se, kun vuonna 2011 pallo jäi maahan aikuisten sekanelinpelin finaalissa ja ensimmäinen aikuisten SM-kulta varmistui. Jennyllä on nyt palkintokaapissaan jo viisi SM-kultamitalia sekanelinpelistä vuosilta 2011-2015 ja yksi naisten nelinpelistä vuodelta 2013.

Nelinpeli on Jennyn mielestä hauskempaa ja sähäkämpää kuin kaksinpeli ja Jenny kannustaakin muita aloittamaan rohkeasti nelinpelin.

Kansainvälistä menestystä Jenny on saavuttanut sekanelinpelissä parinsa Anton Kaistin kanssa voittamalla Viron ja Irlannin kansainvälisen kilpailun vuonna 2013 sekä Sonja Pekkolan kanssa naisten nelinpelin Kreikan turnauksessa 2016.

Periksiantamattomuus on yksi Jennyn vahvuuksista, hän tsemppaa aina loppuun asti eikä luovuta missään vaiheessa, sen ovat hänen vastustajansa saaneet kokea.

Jennyn kilpailuprofiilia voit seurata täällä.