Mika Köngäs

Mika KöngäsMika-Köngäs-Rio-kortti-2015
s. 27.4.1993
ESB

7-vuotiaana isä-poika –peliryhmässä sulkapallon aloittanut Mika on kokeillut muitakin lajeja, kuten judoa ja jalkapalloa, mutta sulkapallo on ollut aina se ykkönen hänelle.

Mika Köngäs rakastaa treenaamista. Hän laskeekin innokkaan treeniasenteen yhdeksi vahvuudekseen sulkapallossa. Hienoimpia fiiliksiä mitä sulkapallossa voi saada on hänen mukaansa se, kun on harjoitellut pitkään jotain tiettyä asiaa ja kuinka yhtäkkiä tajuaakin, kuinka sen voi tehdä ja toteuttaa. Pelkkä omalla ajalla treenaaminen on myös yksi Mikan lempiasioista, koska silloin saa pitää hauskaa kavereiden kanssa samalla, kun treenataan tosissaan.

Maailman huipulle tähtäävä Mika tietää, että monet osa-alueet vaativat vielä kehittämistä. Niitä hiotaankin yhtä kerrallaan ja pitkäjänteisesti, jotta maailman huippu saavutettaisiin. Suomenmestaruuskisoissa hän on myös menestynyt: Mika on voittanut nelinpelissä SM-kultaa vuonna 2013 ja SM-hopeaa vuonna 2014. Hänellä on myös palkintokaapissa juniori SM-kisoista saavutettuja kultamitaleita nelinpelin eri luokissa. Mika on menestynyt kotimaan kisojen lisäksi kansainvälisissä kisoissa, ollessaan muun muassa nelinpelissä Estonian Internationalin finaalissa vuosina 2013 ja 2015.

Mikan kilpailuprofiilia voit seurata täällä.