Sonja Pekkola

Sonja PekkolaSonja-Pekkola-Rio-kortti-2015
s. 23.5.1993
Seura: Tapion Sulka

Rakkaus lajiin syntyi jo yli kymmen vuotta sitten, kun Sonja totesi: ”Minä haluan, että minut tunnetaan joskus siitä, että olen hyvä sulkapalloilija!”

Yleisliikunnallisen lahjakkuuden yhdeksi vahvuuksistaan listaava Sonja harrasti aiemmin myös taitoluistelua ja ratsastusta. 12-vuotiaana kuitenkin syntyi päätös panostaa vain sulkapalloon ja muut lajit jäivät. ”Valitsin sulkapallon mukavien ja reilujen treenikavereiden, sekä hyvien harjoitusmahdollisuuksien vuoksi. Olen myös aina pitänyt erittäin fyysisistä lajeista ja tämä on sellainen!” Sonja kertoo. Hän on myös nopea ja vahva ja osaa hyödyntää näitä ominaisuuksia otteluissa.

Sonjan uran tärkein saavutus toistaiseksi on voitto vuoden 2013 aikuisten SM-kilpailun naisten kaksinpelissä. Voitto oli pitkän ja ankaran työn tulos, ja maistui niin kuin voiton kuuluukin, hyvältä. Sonja on myös voittanut suomenmestaruuden kahdesti naisten nelinpelissä yhdessä Sanni Rautalan kanssa vuosina 2014 ja 2015. Sonjalla on hallussaan kansainvälinen mestaruus naisten nelinpelistä yhdessä Jenny Nyströmin kanssa Kreikan kansainvälisestä turnauksesta 2016.

Seuraavaksi tavoitteena onkin paikka RIO 2016 Olympialaisissa. Tällä hetkellä tavoitteen saavuttamiseksi Sonjan pääpaino on ulkomaalaisiin kilpailuihin osallistuminen, ja tätä myötä nouseminen Euroopan top 10 naispelaajan joukkoon.

Mieleenpainuvin sulkapallohetkikin liittyy SM-kisaan. ”Vaikka finaalivoitto tuntuikin upealta, paras ja ikimuistoisin hetki oli kuitenkin semifinaalin voitto. Viimeisen pallon ratkettua jalkani pettivät melkein alta. Sellaista tunnetta ei hevillä unohda. Ja sen tunteen haluaa kokea vielä uudestaan, monta kertaa!” Sonja kertoo.

Sonjan matkalle Rion olympialaisiin haetaan aktiivisia yhteistyökumppaneita, jotka jakavat Sonjan vahvat arvot: Ahkeruus, kunnianhimo ja tavoitteellisuus. Muistutuksena Sonja toteaa vielä että työn määrästä huolimatta, sulkapalloilun pitää myös olla hauskaa!

Sonjan kilpailuprofiilia voit seurata täällä.
Sonjan sivut Facebookissa täällä.