Lääkäripalvelut

Lääkäripalvelut_aalto Rio Team

 

Terveydenhuollon puolta päätettiin vahvistaa yleisellä tasolla jo ennen Rio Teamiä. Tiimissä asiat on viety vielä tästäkin eteenpäin ja lääkäripalvelut ovatkin yksi olennainen osa Rio Teamin rakennetta. Jokaiselle pelaajalle tehdään säännöllisiä terveystarkastuksia ja lääkäri käy myös välillä seuraamassa harjoituksia.

Rio Teamin lääkärinpalveluilla pyritään antamaan pelaajille nopea ja laadukas hoito, sillä vammojen hoidossa nopeus on valttia. Rio Teamin lääkäri pyrkii tutustumaan kaikkiin tiimin pelaajiin mahdollisimman hyvin, jotta pelaajien kynnys ottaa yhteyttä lääkäriin olisi matala. Ideana on se, että lääkärille voi soittaa koska tahansa, ja hän joko hoitaa asiaa itse eteenpäin tai konsultoi jotain toista terveydenhuollon ammattilaista.
Ennaltaehkäisevä työ on otettu huomioon Rio Teamin harjoituksissa. Sillä on suuri merkitys siinä, kuinka pelaajat kehittyvät ja kuinka he pysyvät ehjinä ikää tullessa lisää. Kun ennaltaehkäisevää työtä on ehditty tehdä jo nuorena, se auttaa vanhempana ja vähentää vammautumisriskiä.

Rio Teamin lääkärinä toimii entinen huippusulkapalloilija ja nykyään lääketieteen lisensiaatti ja Mehiläisen liikuntaklinikan lääkäri Jyri Aalto. Hänen mielestään on hienoa, että hän on päässyt osaksi projektia ja pystyy omalla panoksellaan edesauttamaan pelaajia saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen.