Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus_arajärvilehtoviita Rio Team

Rio Teamin psyykkisen valmennuksen tavoitteena on se, että jokainen tiimiin kuuluva pelaaja voi olla olympiadin jälkeen tyytyväinen omaan harjoittelun ja kilpailemisen panokseensa. Psyykkisen valmennuksen asiantuntijat tapaavat pelaajia eri harjoitusjaksojen yhteydessä. Kaikkien harjoitusten tavoitteena on rakentaa ja vahvistaa laadukasta harjoittelun kokonaisuutta. Jokainen harjoitus on osa vuosia kestävää, pitkäjänteistä kilpailuun valmistautumista. Psyykkisen valmennuksen prosessi aloitettiin jo ennen vuoden 2011 junioreiden EM-kisoja, jotka pelattiin Vantaalla.

Kaiken laadukkaan tekemisen lähtökohtana on motivaatio, eli intohimo ja sisältäpäin kumpuava halu oppia koko ajan uutta. Urheilija myös oppii ihanteellista oppimisvauhtia ja saavuttaa parhaiten tuloksia silloin, kun hän ei estä omaa oppimisprosessiaan jatkuvalla itsensä arvioinnilla ja liian kovalla yrittämisellä. Pelaajia tarkastellaan sekä joukkueena että yksilöinä ja heille luodaan henkilökohtaiset toimintasuunnitelmat. Myös lajivalmentajat seuraavat psyykkisiä harjoituksia ja kehittävät omaa osaamistaan tällä saralla.

Psyykkisen valmennuksen asiantuntijoina Rio Teamissä toimivat Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita. He ovat urheilupsykologian ammattilaisia, jotka ovat myös kehittäneet psyykkisen valmennuksen työkalupakkia, TrainingFocusta.